Eines de l'usuari

Carregador de bateria

De EduWiki

Revisió de 13:38, 19 abr 2013; Danut (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Un carregador de bateries és un dispositiu utilitzat per a subministrar el corrent elèctric o tensió elèctrica per a carregar simultàniament una pila recarregable (o diverses) o una bateria

                                                                      220px-BatteryCharger1.jpg


Tipus de carregadors de bateries

Senzill: Un carregador senzill treballa fent passar una corrent continu-o tensió, entre altres, per exemple per a la tecnologia de plom-constant per la bateria que serà carregada.

Manteniment: Un carregador de manteniment és un tipus de carregador senzill que carrega la bateria molt poc a poc, a la velocitat de autodescàrrega, és el tipus de carregador més lent.

Amb temporitzador: El corrent de sortida d'un carregador d'aquest tipus es talla després d'un temps predeterminat.

Intel·ligent: El corrent de sortida depèn de l'estat de la bateria. Aquest carregador controla el voltatge de la bateria, la seva temperatura i el temps que porta carregant, proporcionant un corrent de càrrega adequada en cada moment.

Ràpid: Un carregador ràpid pot utilitzar el circuit de control de la pròpia bateria per aconseguir una càrrega ràpida d'aquesta sense danyar els elements dels seus cel.

Per polsos: Alguns carregadors usen tecnologia de càrrega per polsos en la qual s'aplica un tren de polsos de corrent continu a la bateria, el temps de pujada, amplada, freqüència i amplitud són controlats amb gran precisió.

Inductives:Els carregadors inductius fan ús de la inducció electromagnètica per carregar les bateries.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat