Eines de l'usuari

Infanticos del Pilar

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Infanticos del Pilar

Els Infanticos és una escolania que canta a la Basílica de Nuestra Señora del Pilar, de Saragossa. El grup musical està format per infants d'entre 8 i 12 anys que atenen les necessitats musicals de la basílica. Al igual que d'altres escolanies, estan vinculats als actes religiosos de la citada basílica, fent funcions, apart de cantors, d'escolà, ajuden a passar els nadons pel mantell de la verge, acompanyen als nens a besar-la i a fer-se la tradicional foto.

Resideixen en règimen d'internat  a un col·legi, tocant la basílica, tutoritzats per les Germanes de la Caridad de Santa Ana. En aquest centre, els infants reben formació musical especial, de cant religiós, apart de la formació obligada del currículun d'educació primària. El col·legi és de règimen concertat i és subencionat casi en la seva totalitat pel Cabildo metropolitano de Saragossa.

Apart de les seves funcions diàries relacionades amb el culte religiós: cants a la missa de 9 del matí i el cant de la salve, a les 19:30, també han realitzat alguns concerts a països com Àustria, Alemània o Itàlia, on van ser rebuts pel papa Joan Pau II.

L'origen dels Infanticos es remonta al segle XII.


ENLLAÇOS

Infanticos del Pilar

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat