Eines de l'usuari

Islam

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

És la tercera religió monoteista (vol dir que només creuen en un déu) del món, després del judaisme i el cristianisme. Islam significa en àrab <<submissió a Déu>>,
Segons la tradició musulmana, aquesta religió va ser transmesa per Déu (Al•là) a Mahoma, el seu profeta, en el segle VII al començament de l’edat mitjana europea . En menys d’un segle es va propagar pel nord d ’Àfrica i per la Península Ibèrica. Per l’est va arribar fins a l ’Àsia central. Amb més de mil milions de fidels a l’actualitat, està present en tots els continents.


OBLIGACIONS RITUALS:


PREGÀRIA (solat). Abans cal rentar-se . Ha de realitzar-se cinc vegades al dia en direcció a la Meca. El Divendres l'oració ha de fer-se a la mesquita.
ALMOINA (zakat). (Donar diners als pobres) És una obligació per als rics i una recomanació per als menys rics.
DEJUNI. (no menjar) És obligatori, menys per els nens i els malalts , durant el mes del Ramadà. Des de l’alba fins a la posta de sol està prohibit menjar, beure, fumar, i tenir relacions sexuals.
PELEGRINATGE A LA MECA. (viatge a la ciutat sagrada dels musulmans) És obligat, almenys una vegada a la vida, sempre que es tingui la força i els mitjans per fer-ho.


INFORMACIÓ TRETA DE :

www.icarito.com

000669370.jpg


islam2ie9.jpg

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat