Eines de l'usuari

Llobet i Solés, Miquel: Diferència entre les revisions

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(afegint enllaços)
 
Línia 1: Línia 1:
[[Image:Miquel llobet.png|thumb|right|200px|Miquel Llobet i Solés]] '''Miquel Llobet i Solés''' ([[Barcelona|Barcelona]], 18 d'octubre de 1878 - Barcelona, 22 de febrer de 1938) fou un compositor i guitarrista català.  
+
[[Image:Miquel llobet.png|thumb|right|200px|Miquel Llobet i Solés]] '''Miquel Llobet i Solés''' ([http://ca.wikipedia.org/wiki/Barcelona <span style="text-decoration: underline;">Barcelona</span>], 18 d'octubre de 1878 - Barcelona, 22 de febrer de 1938) fou un compositor i guitarrista català.  
  
Va iniciar els seus estudis amb Francesc Tàrrega al Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 1894. El seu primer concert públic fou a 1901 al Conservatori de València, i el seu primer concert fora d'Espanya fou a [[París|París]] el 1904, presentat per [[Viñes i Roda, Ricard|Ricard Viñes i Roda]].  
+
Va iniciar els seus estudis amb Francesc Tàrrega al Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 1894. El seu primer concert públic fou a 1901 al Conservatori de València, i el seu primer concert fora d'Espanya fou a [http://ca.wikipedia.org/wiki/Par%C3%ADs París] el 1904, presentat per [http://ca.wikipedia.org/wiki/Ricard_Vi%C3%B1es_i_Roda <span style="text-decoration: underline;">Ricard Viñes i Roda</span>].  
  
Malgrat haver estat eclipsat durant molt temps pel seu contemporani, i, segons alguns, alumne seu, Andrés Segovia, Llobet fou cèlebre com a gran virtuós de la guitarra i va fer nombroses gires de concerts per [[Europa|Europa]] i Amèrica. Devem a Miquel Llobet i Solés els primers enregistraments de guitarra clàssica, que daten de l'any 1925. <br>  
+
Malgrat haver estat eclipsat durant molt temps pel seu contemporani, i, segons alguns, alumne seu, Andrés Segovia, Llobet fou cèlebre com a gran virtuós de la guitarra i va fer nombroses gires de concerts per [http://ca.wikipedia.org/wiki/Europa <span style="text-decoration: underline;">Europa</span>] i Amèrica. Devem a Miquel Llobet i Solés els primers enregistraments de guitarra clàssica, que daten de l'any 1925. <br>  
  
 
Entre les seves composicions, destaquen obres originals com estudis o preludis, així com adaptacions de temes populars catalans entre els quals podriem destacar "El noi de la mare", "Cançó del lladre" o "[http://fandangos.narod.ru/otr/llobet_amelia.mp3 El testament d'Amèlia]", entre d'altres.
 
Entre les seves composicions, destaquen obres originals com estudis o preludis, així com adaptacions de temes populars catalans entre els quals podriem destacar "El noi de la mare", "Cançó del lladre" o "[http://fandangos.narod.ru/otr/llobet_amelia.mp3 El testament d'Amèlia]", entre d'altres.

Revisió de 03:06, 8 gen 2012

Miquel Llobet i Solés
Miquel Llobet i Solés (Barcelona, 18 d'octubre de 1878 - Barcelona, 22 de febrer de 1938) fou un compositor i guitarrista català.

Va iniciar els seus estudis amb Francesc Tàrrega al Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 1894. El seu primer concert públic fou a 1901 al Conservatori de València, i el seu primer concert fora d'Espanya fou a París el 1904, presentat per Ricard Viñes i Roda.

Malgrat haver estat eclipsat durant molt temps pel seu contemporani, i, segons alguns, alumne seu, Andrés Segovia, Llobet fou cèlebre com a gran virtuós de la guitarra i va fer nombroses gires de concerts per Europa i Amèrica. Devem a Miquel Llobet i Solés els primers enregistraments de guitarra clàssica, que daten de l'any 1925.

Entre les seves composicions, destaquen obres originals com estudis o preludis, així com adaptacions de temes populars catalans entre els quals podriem destacar "El noi de la mare", "Cançó del lladre" o "El testament d'Amèlia", entre d'altres.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat