Eines de l'usuari

Osama bin Laden

De EduWiki

Revisió de 01:16, 18 nov 2011; Mvertros (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

 Osama Bin Laden és el cap de l'organització Al-Qaida responsable, entre d'altres, de l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York, l'11 de setembre de 2001.

Osama Bin Laden va néixer el 10 de març del 1957 a Riad (Aràbia Saudita). El 1979, en la invasió soviètica d´Afganistan, va donar suport als muyahidin afganesos en la batalla contra els russos i, fins i tot, a partir de l'any 1985 va combatre personalment en el front.
El 1988 va fundar l'organització Al Qaeda que en àrab vol dir "la base". La majoria dels seus membres son veterans de la guerra d`Afganistan. El grup té bases a Algèria, Uzbekistan, Síria, Pakistan,Indonèsia, Filipines ,Líban, Irak. Kosovo, Txetxènia, Cisjordània i Gaza.
Quan va acabar la guerra, el 1989, va tornar a casa seva. La ruptura definitiva amb els seus aliats nord americans es va produir el 1990, quan en el seu combat contra Irak, EEUU va desplegar exèrcits a Aràbia Saudí.
Osama Bin Laden considera Estats Units com un gran enemic contra l’islam
El 1991 va abandonar l'estat islàmic d' Aràbia Saudí i va anar a Sudan. Va dirigir una empresa constructora.
Al 1993 l'ajudant de Osama Bin Laden va fer un atemptat fallit contra les Torres Bessones tirant dos bombes al subterrani del World Trade Center. Quan va tornar al seu país va enviar un missatge dient a EEUU <<La guerra encara no ha començat>>.
L' 11 de setembre del 2001 ho va tornar a intentar i ho va aconseguir.

Informació treta de

www.biografiasyvidas.com
www.viquipedia.com
Informació treta de : Elaine Landau

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat