Eines de l'usuari

Països productors del cacau

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

PAÏSOS PRODUCTORS DEL CACAU

Països productors


El cacau es conrea principalment a l’oest d'Àfrica, Amèrica Central, Sud Amèrica i Àsia. Segons la producció anual, recollida per la UNCTADper a l’any agrícola 2005/06, els vuit països amb una producció major del món són (en ordre descendent): Costa d'Ivori 38%<span style="color: #ffffff" />, Ghana 19%, Indonèsia 13%, Nigèria 5%, Brasil 5%, Camerun 5%, Equador 4% i Malàisia 1%. Aquests països representen el 90% de la producció mundial.

Cacao01.gif
Els principals productors també són els principals exportadors, amb l’excepció del Brasil i Malàisia el consum intern dels quals absorbeix la major part de la seva producció. A l'Amèrica Llatina, per exemple, les exportacions de cacau de República Dominicana superen a les de Brasil. Amèrica del Nord: Mèxic Amèrica Central: Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, República Dominicana, Panamà, Jamaica, Nicaragua, Grenada i les Antilles
• Amèrica del Sud: Brasil, Equador, Bolívia, Colòmbia, Perú i Veneçuela
• Àfrica: Camerun, Costa de Marfil, Ghana, Nigèria, i Santo Tomé y Principe
• Asia: Indonèsia (Java i Sumatra, principalment), Sri Lanka i Malàisia
• Oceania: Samoa i Nova Guinea
• 2. TECNOLOGÍA Y CIENCIA DEL CACAU
Per una visió més integral del progrés industrial y tecnològic del cacau, es incerta el Cuadre Nº 2, que mostra el principi de transformació del gra fins els menors nichos dins del mercat de consum.
CUADRO Nº 2
Progrés industrial i tecnològic del cacau
Països productors........jpg

L’arbre del cacau

L’arbre del cacau viu a les zones tropicals, [...]
La baia té una escorça rugosa de gairebé 4 cm de gruix. Està replena d’una polpa rosada viscosa, dolça i comestible, que conté entre 30 i 50 grans llargs (blancs i carnosos) acomodats en files a l’enreixat que forma la polpa. Els grans o faves del cacau tenen la forma de mongetes: dues parts i un germen rodejats d’un embolcall ric en tanins. El seu sabor en brut és molt amarg i astringent.
Els fruits són baies amb forma de carbassó allargat que, un cop va madurant, es torna de color vermell o groc púrpura i pesa poc menys de mig kilogram. Quan és ben madur té una mida de 15-20 cm de llarg i de 10-12 d’ample. Té un exocarp rugós de gairebé 4cm d’espessor. Dins hi ha una polpa rosada, viscosa, dolça i comestible que conté les llavors en un nombre de 20 a 40. Aquestes llavors són grans, ovoides, aplanades, de color xocolata i de 2-3 cm de llarg i 1-1,5 d’ample. El seu sabor en brut és molt amarg i astringent. Aquestes llavors es troben envoltats per una polpa de color blanc.
L’arbre del cacau, li agrada està a l’ombra i és de fulla perenne.
Pot arribar a mesurar entre 6 i 10metres, però quan es conrea la seva alçada està entre 2 i 3metres. Cada arbre dóna, normalment entre 10 i 15 fruits.
El color dels fruits pot ser groc o vermell.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat