Eines de l'usuari

Pessebre

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El pessebre és la representació del naixement de Jesús, que s'acostuma a fer durant el Nadal a les nostres cases, esglésies i molts centres públics, com escoles, comerços, etc.
El pessebre es construeix amb molsa, troncs, suro i figuretes de fang. Així doncs, a la part central de qualsevol pessebre hi ha l'estable on Josep i Maria van tenir el seu fill, el nen Jesús, amb el bou i la mula al darrere; l'Àngel anunciant als pastors que ha nascut Jesús; els tres Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, a dalt dels seus camells, acompanyats pels seus patges i seguint a l'estel de Nadal; personatges de la vida rural, com els pastors, la dona rentant roba al riu i artesans practicant oficis de l'època; i el caganer, que és un personatge només típic a Catalunya.

Aquesta tradició que representa el naixement de Jesús rep el nom de pessebre perquè, segons la Bíblia, quan l'infant va néixer a l'estable el van posar dins d'una menjadora d'animals (ja que era el més semblant a un llitet) anomenada pessebre.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat