Eines de l'usuari

Pop

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

 Què és un pop?

Un pop és un animal marí invertebrat.

Hi ha 289 espècies de pops.


Com és? 

Els pops es caracteritzen per tenir vuit apèndixs que cal anomenar braços i no tentacles. Els pops no tenen esquelet intern i és per això que són molt tous. El bec de la boca, similar al bec d'un lloro, és la seva part més dura. Aquesta boca és flexible i els permet passar a través d'escletxes molt estretes entre roques submarines, la qual cosa és molt útil quan estan fugint de morenes o altres peixos depredadors. Els pops tenen una vida curta de sis mesos a cinc anys segons l’espècie. Els pops tenen tres cors i com tots els mol·luscs, tenen brànquies. Dos cors bombegen sang a través de cada una de les dues brànquies, mentre que el tercer bombeja la sang a tot el cos. El pop té un sistema nerviós molt complex, amb un bon cervell.

Com s’alimenta?

És un animal nocturn, per tant, s’alimenta bàsicament de nit. És un animal carnívor, per tant, menja crancs, peixos, etc.


Com es reprodueix?

Quan es reprodueixen els mascles utilitzen un braç especialitzat amb el que introdueix paquets d'esperma a la cavitat del mantell de la femella. Els mascles moren uns quants mesos després d'aparellar-se. Un cop fertilitzats, pot arribar a pondre fins a 200.000 ous. Després de la posta es preocupa dels ous protegint-los dels depredadors i crea petits corrents d'aigua al seu voltant per oxigenar-los. Les larves del pop no surten fins al cap d'un mes i en tot aquest temps la femella no menja i finalment mor.


On viu? (Habitat)

El pop és un animal marí perquè viu a l’aigua salada; en els mars i els oceans. Normalment el trobem al fons del mar o en esculls coral·lins.


Curiositats

És intel·ligent?

Els pops són molt intel·ligents, més intel·ligents que qualsevol altre invertebrat, tenen memòria a curt i a llarg termini. Quan són atacats alguns pops es poden desprendre dels seus propis membres, com ho fan, per exemple, les sargantanes que perden la cua per fugir. El tros de braç alliberat serveix per distreure l'enemic. Hi ha un altres tipus de pops que poden imitar diferents formes i així es poden camuflar.

Té sentits?

Els pops tenen una vista prodigiosa, però no veuen els colors. El pop també té un tacte excel·lent i fins hi tot té desenvolupat el sentit del gust,  pot tastar el que toca.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat