Eines de l'usuari

Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona va ser una societat creada el 13 d'octubre de 1900 a la ciutat de Barcelona per una colla de joves estudiants, que té la seu social a la ciutat de Cornellà de Llobregat.


Actualment, el primer equip de l'Espanyol juga a la primera divisió de la Lliga espanyola. Els seguidors de l'Espanyol s'anomenen popularment "periquitos".

Equipament i Escut

El primer uniforme fou groc perquè rebé un donatiu de roba d'aquest color per part del propietari d'una indústria tèxtil, amb faixa i pantaló llarg, blanc o negre que va ser a l'any 1900, quan és va fundar. Han hagut moltes equipacions fins a la de ara ques blanqui-blava a linias verticals.

El primer escut de l'entitat fou un cercle vermell amb una franja central groga i una de cada inicials CEF,En la mateixa assemblea del 20 de febrer de 1910, en la que es decideix canviar els colors de l'equip, i també a proposta d'Eduard Corrons, es va decidir canviar l'escut radicalment per adaptar-lo a la nova simbologia.El 1912, en rebre el club el títol de Real, se li va afegir a l'escut una corona reial.L'any 1998 es va fer una nova modificació a l'escut, a mans de Pere Duran. Per últim es va fer una modificació al 2006 que es l'actual.

Instal·lacions

L'Estadi de Cornellà - El Prat es va començar a construir l'any 2003. Després de sis anys d'obres, amb un cost de 65 milions d'euros, el 5 de juny de 2009 va tenir lloc el simbòlic acte de lliurament de claus. La inauguració fou el 2 d'agost del mateix any amb un partit contra el Liverpool FC i victòria de l'Espanyol per 3 a 0.


El 2001 s'inaugurà la Ciutat Esportiva del club a Sant Adrià de Besòs, de 60.000 m² de superfície, a més d'entrenar el primer equip hi entrenen i juguen el futbol base i femení de futbol.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat