Eines de l'usuari

Vallcarca i els Penitents

De EduWiki

(S'ha redirigit des de: Vallcarca)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

On és?

Barri del districte de Gràcia, a la ciutat de Barcelona.


Com és?

Segons les dades de l'Ajuntament de Barcelona (any 2004) té 32.085 habitants i una superfície de 214 ha, el que fa una densitat de 150 Hab/ha

És un barri amb diversos tipus d'habitatge barrejat, des de petites cases de planta baixa a grans cases senyorials (com la Casa Marsans) i blocs de pisos.


Com era?

El barri va anar-se formant a banda i banda de la riera que li dona nom i que avui correspon al curs de l'Avinguda de Vallcarca. La zona de Vallcarca va començar a ser ocupada, a cavall dels segles XIX i XX, per cases d'estiuejants, que pujàven des de Barcelona per gaudir de la tranquilitat de la zona. Quan es va construir el Viaducte de Vallcarca aquesta zona va deixar d'estar pràcticament incomunicada i el nombre d'habitatges va començar a créixer de manera important.

El veïnat dels Penitents va néixer al 1902, al voltant de la casa senyorial de Can Gomis.


Com serà?

Actualment s'està millorant la connexió de l'Avinguda de Vallcarca amb la Ronda de Dalt, aprofitant l'enderrocament de l'antic Hospital Militar.


Què cal conèixer?

Alguns dels llocs més interessants del barri són: la Casa Marsans, la Casa Comes d'Argemir, el Viaducte de Vallcarca...Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat