Eines de l'usuari

Vil·les romanes

De EduWiki

Revisió de 20:26, 8 gen 2011; Nuriaravalnet (Discussió | contribucions)

(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Les vil·les romanes:Les vil·les eren un conjunt d'edificacions juntament amb els camps dels voltants. Hi havia un gran edifici,que eren on vivien els propietaris,construccions per a usos agrícoles (estables,graner...) i per activitats artesanes (forn,ferreria,fusteria...),i també els habitatges dels esclaus.

Classificacions

Les activitats agrícoles

Els romans van millorar les tècniques agrícoles dels celtes i els ibers. Van introduir un nou sistema d'arada, molins de tracció animal per al gra, la premsa d'oli, tècniques de regadiu i l'ús d'adobs.
Els conreus més importants a Hispània eren els típics de les terres mediterrànies: blat, vinya, oliveres i , també, arbres fruiters, hortalisses, llegums i lli.
Hispània tenia una agricultura molt rica i exportava blat, llana, espart, oli d'oliva, vi i garum (salsa de peix)

La mineria i el comerç

Una bona part de la Península Ibèrica va ser un centre miner important gràcies a l'enorme quantitat de recursos que tenia. Hispània exportava cap a Roma, i a altres ciutats de l'imperi, or plata, coure, plom, ferro, sal, etc.

Els romans també fomentaré el comerç de productes agrícoles
i artesans entre les diverses zones de l´imperi.

Per poder poder comercià amb altres pobles,van construir una extensa xarxa de calçades,tot i que la majoria dels intercanvis a llarga distància es feien per via marítima.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat