Eines de l'usuari

Arbre del cacau

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

L’arbre del cacau


L’arbre del cacau viu a les zones tropicals, li agrada estar a l’ombra i és de fulla perenne.
Els fruits són baies amb forma de carbassó allargat que, un cop va madurant, es torna de color vermell o groc púrpura i pesa poc menys de mig kilogram. Quan és ben madur té una mida de 15-20 cm de llarg i de 10-12 d’ample. Té un exocarp rugós de gairebé 4 cm d’espessor. Dins hi ha una polpa rosada, viscosa, dolça i comestible que conté les llavors en un nombre de 20 a 40. Aquestes llavors són grans, ovoides, aplanades, de color xocolata i de 2-3 cm de llarg i 1-1,5 d’ample i estan acomodades en files a l’enreixat que forma la polpa. El seu sabor en brut és molt amarg i astringent. Aquestes llavors es troben envoltats per una polpa de color blanc. Tenen la forma de mongetes: dues parts i un germen rodejats d’un embolcall ric en tanins.
L’arbre del cacau pot arribar a mesurar entre 6 i 10 metres, però quan es conrea la seva alçada està entre 2 i 3 metres. Cada arbre dóna, normalment entre 10 i 15 fruits.
El cacau és un arbre originari dels boscos tropicals d’Amèrica Central i dels equatorials d’Amèrica del Sud. Es cultiva a l’oest d’Àfrica (només  Costa de Marfil produeix un 38% de la producció mundial) i Ghana un 12%. L’arbre del cacau es cultiva també a Amèrica del Sud (Brasil) i en quantitats creixents al Sud-est Asiàtic (Indonèsia, Malàsia).

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat