Eines de l'usuari

Campaments romans

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca


Un campament romà són les instal·lacions on s'allotgen les legions romanes que més tard es convertien en ciutats.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Com era un campament romà?
A l'imperi roma un castrum (en plural castros una fortalesa) era un camp militar romà. Originalment,  un castrum és una fortificació celta que se'n fa d'una  petita muralla que rodejava tot el campament al costat de un petit fossat.

Els romans els  utilitsaven després de conquerir  una  zona per designar els seus camsps militars que eran rectangulars.Els camps romans sempre eren edificats conforme a un estret model amb dos passos?  principals que se credien ?el credus maximus: al est i oest,  el  que dividia el campament en  quatre parts iguals .Les avingudes  acabaven en quatre portals.
El forum s'ubicava en la intersecció del Cardus maximus i el Decumanus maximus.

Els campaments romans eren una obra de inteligència i velocitat:  un exèrcit en marxa construia un campament completament fortificat  en finalitzar les marches del dia i el  destrossava a l'endemà següent, abans de seguir el seu camí.


Els campaments d'eventuals que eren contruits al finalitzar la marxa diària i destruits al deixar  el lloc, es construien seguint un ordre disciplinitat i molt estricte.


Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat