Eines de l'usuari

Cinema d'humor i comedia

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca


La comèdia és un dels clàssics del teatre i d’ allà a sortit altres arts com el cinema. És caracteritza per mantenir un to optimista, en un final feliç i sovint per tenir elements d’ humor. Els personatges de la comèdia es creuen enfrontats a les dificultats de la vida quotidiana. La comèdia ve del món grec però es va desenvolupar durant l’ edat mitjana sobretot durant l’ edat moderna, fins arribar els nostres dies.

L’humor es un gènere que apareix en el cinema perquè a les persones ens fa falta riure, creat per l’ esser humà. Només te un concepte si no també les seves varietats. Joseph Klatzmann, en la seva obra : l’humor juif ( l ’humor jueu ). Ho defineix per la seva necessitat: “riure per no plorar”. Ell estava tan trist que va haver d’ inventar alguna cosa que fes riure i ho va dir amb aquesta frase : l‘home pateix tan profundament que ha hagut d’ inventar el riure. L ‘humor, en el fons, es un tipus de catarsi o antídot espiritual.
 L’humor interpreta una funció catàrtica semblant a la de les llàgrimes, però és diferent perquè l’ humor suposa una separació i no una identificació amb l’objecte que és el seu suport, un menyspreu i no una compasió. També la curiosa relació entre l’ humorista i l’auditori que s’ expressa en el riure; l’ humorista és presenta molt sovint davant del públic. L’ origen del terme de l’ humor ve de la teoria dels quatre humors del cos de la medicina grega.


Actors típics
CHARLES CLAPHIN: Va néixer el 16 d’ abril del 1899 a Londres i va morir el 25 de desembre del 1977 ( amb 88 anys ) a Corsier-Sur-Veyer. Va ser actor, compositor, productor i director. Es considerat com un dels millors mims i pallassos de l ‘ història. Claphin era una de les persones més creatives de l’ època del cinema mut i va ensenyar molt a els altres actors. Va treballar durant més de 65 anys desde els escenaris victorians i els músics hall britànics quan era un artista jove, fins quasi la seva mort. El seu principal personatge era Charlot un bagabund amb aires rafinats de home gentil. Vestia amb la típica corbata estreta, unes sabates, uns pantalons baldens, un barret fort i un bastó de bambú. Tenia un bigoti esquifit a la cara.


TOM HANKS: Va néixer el 9 de juliol del 1956 a Califòrnia ara té 53 anys. Es un actor de cinema i productor nord-americà, guanyador dues vegades de l’ Òscar com a millor actor i considerat un dels que te més talent al cinema actual.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat