Eines de l'usuari

Circ

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El circ està format per un conjunt de persones que desenvolupen un seguit d'habilitats amb la finalitat d'entretenir al públic. Pallassos, mags, malabaristes, contorsionistes, predistigitadors, acròbates, etc. Tots ells assagen i realitzen els seus espectacles dins d'unes carpes fixes o ambulants, amb grades circulars per als espectadors, d'un o més espais circulars al mig.


Circ.jpg


El circ modern va aparèixer a Anglaterra al 1768 amb el genet Philip Astley, que va incorporar, als exercicis eqüestres, números de fira popular. Al 1779 va inaugurar l'Astley's Royal Amphitheater of Arts, considerat el primer circ estable. El primer circ modern estable de Barcelona fou una petita pista per a espectacles de circ eqüestre que formava part del conjunt d'atraccions dels Camps Elisis, inaugurats el 1853.

El circ nòmada o ambulant va néixer als EUA cap al 1876. Phineas Taylor Barnum donà un impuls gegantí al circ nord-americà.

A Europa el predomini del circ estable o fix es va desplegar en benefici dels grans circs mòbils, sobretot a partir de mitjan s XIX, coincidint amb la tournée per Europa del Circ Barnum and Bailey i del Circ Buffalo Bill de William F. Cody. Actualment existeixen circs estables, com el Circus Hiver de París i el Cirque Medrano.


Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat