Eines de l'usuari

Collaso i Gil, Josep

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

En Josep Collaso i Gil va néixer el 7 d'agost 1857 a Barcelona i va morir el 8 maig de 1926 a Barcelona. Va viure 69 anys.

Es dedicava a la política i per això va ser senador durant 18 anys i alcalde de Barcelona diverses vegades entre 1894 i 1913.

Josepcollasoigil2.jpg

També es va dedicar a ajudar a la gent pobre perquè era filantrop, és a dir que tenia un sentiment d'ajudar i estimar a la humanitat, per aquest motiu va fundar l'Associació Amics dels Pobres.

Va construir la primera escola municipal de Barcelona i va introduir les idees de Maria Montessori, entre elles la d’adaptar el mobiliari a la mida dels nens i les nenes.

En Josep Collaso i Gil va ser important perquè va introduir la higiene a les escoles, per això a les escoles d'aquella època, escoles de la República, hi ha moltes fonts perquè els nens i nenes es poguessin rentar les mans.

Al morir va deixar els seus diners a l'hospital de Sant Pau i Santa Creu i també a les escoles públiques de nova construcció perquè molts nens i nenes poguessin estudiar. Una d'aquestes escoles fou l'escola Collaso i Gil que encara conserva les fonts d'aquella època. Aquesta escola va ser inaugurada durant la República (quan  Espanya no tenia ni rei ni reina, sinó que la governava només un president escollit pels ciutadans i ciutadanes).


Aquí tenim la història de l'Escola Collaso i Gil explicada pels seus alumnes:

Mostra un mapa més gran

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat