Eines de l'usuari

Elefant

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

L’elefant és un animal mamífer. És l’animal més gran de tots els animals terrestres.

Com és l'elefant?

L'elefant té 4 potes que el fan anar molt ràpid; 2 orelles molt grans que el serveixen de ventall quan fa calor; 1 nas en forma de trompa que la fa servir com si fos una mà: per agafar fulles i llançar troncs, per acaronar els petits, per jugar amb altres elefants quan són joves, per beure aigua i dutxar-se, per olorar si s’acosta algú;  també tenen 2 ullals que li van molt bé per arrencar l’escorça dels arbres, per fer forats i per defensar-se.


Parts elefant.jpg           Elef asia.jpg

On viuen?

Els elefants viuen a la selva d’Àsia i a la sabana d'Àf'rica. L’elefant africà és més gran que l’asiàtic. Té les orelles grosses, els ullals molt grans i l’esquena enfonsada. L’elefant asiàtic té les orelles més petites i l’esquena arrodonida; la femella asiàtica no té ullals.

Què mengen?

  Els elefants grans mengen herba, fruita, fulles, escorça dels arbres i també arrels. Els petits s'alimenten de llet de la mare. Per buscar el menjar caminen per la selva i la sabana tot el dia.

Com es defensen?

Quan un perill amenaça als petits o quan dormen, els adults es posen al voltant per protegir-los. Els elefants van tots junts en ramats, excepte els mascles grans que van sols a partir dels 10 anys i només s’acosten en el moment d’aparellar-se. .

Com neixen?

L’elefant neix de la panxa de la mare. Quan és el temps d’aparellar-se, l’elefant mascle s’apropa al ramat i s’aparella amb una femella. Un elefant petit creixerà dins de la panxa i al cap de 2 anys naixerà. Al poc temps de néixer ja sap caminar, el ramat es desplaça a poc a poc perquè no es cansi.Els elefants viuen a la sabana i en el bosc. Els elefants africans es diferencien dels Asiànics, en diferents aspectes: el més destacable és que són mes grans i les orelles les tenen mes grosses i que no son tan peluts com els asiàtics.
La seva trompa és una fusió del nas i del llavi superior que es allargada i especialitzada per agafar menjar, respirar, jugar etc........

Els elefants són coneguts per la seva memòria i intel•ligència, estan en perill d’extinció

CEIP Octavio Paz - Barcelona

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat