Eines de l'usuari

Llop

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El llop és un animal vertebrat de la classe dels mamífers i de la família dels cànids. Camina sobre quatre potes i viu en grup.


El llop
Nom científic: Canis lupus
Classe: Mamífer
Ordre: Carnívors
Família: Cànids
Vida: En grup
On viu? A Europa, a Amèrica, ...
Imatge

Característiques

Si veiéssim un llop el reconeixeríem ràpidament: Té aspecte de gos pastor alemany, es desplaça amb un trot característic, amb el cap cot i la cua abaixada. Tanmateix, ara per ara, a Catalunya és gairabé impossible veure un llop, ja que només n'hi ha uns pocs exemplars. En canvi, es força probable topar-se amb un gos feréstec dels molts que divaguen sense control per la natura després de ser abandonats pels seus propietaris.

La coloració general és gris marronosa, amb el coll, el llom i la cua coberts d'un pelatge més fosc que el de la resta del cos. A les galtes hi té un traç blanc i a la part anterior de les potes del davant sol presentar una línia fosca longitudinal, que, de vegades, arriba fins al pit.

Mala fama

Els llops tenen molt mala fama perquè hi ha moltes històries que parlen malament d'ells, però en realitat no són dolents, ni de bon tros! Només cacen per menjar. Per exemple, nosaltres els humans, també cacem animals per menjar (Alguns per divertir-se, i això fa molta ràbia). Mireu aquest vídeo, us agradarà i veureu que no són monstres. www.youtube.com/watch

Un dia vaig trobar una web amb un vídeo que havien filmat ells, d'una bandada de llops jugant a un camp on hi havia bestiar.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat