Eines de l'usuari

Milà reial: Diferència entre les revisions

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Pàgina nova, amb el contingut: «L'àguila calçada (Aquila pennata) (abans Hieraaetus pennatus), és una au de presa de mida mitjana. Com totes les àguiles, pertany a la família Accipitridae....».)
 
Línia 1: Línia 1:
L'àguila calçada (Aquila pennata) (abans Hieraaetus pennatus), és una au de presa de mida mitjana. Com totes les àguiles, pertany a la família Accipitridae.<br>Fa uns 47 cm de llargada i una envergadura alar de 120 cm.
+
El milà reial (Milvus milvus) és un rapinyaire que pertany al gènere Milvus de la família Accipitridae.
  
Pel que fa al plomatge, n'hi ha de dos tipus, el fosc i el pàl•lid. En cada cas és el mateix tant pels mascles com per les femelles.
+
[modifica] Nom vulgar<br><br>Milà reial en ple vol.A Mallorca, on es fan esforços per la seva conservació, se'l coneix com a milana,&nbsp; tot i que aquest nom també es fa servir per referir-se als milans en general,o sigui, tant el milà reial com el milà negre.
  
El tipus fosc és el més abundant. El cap i el coll són de color castany clarament estriat. El front és blanc. Les parts superiors són marró fosc i contrasten amb les plomes infracaudals, més clares. La cua es ocre amb les vores d'un color marró grisós fosc. Les parts inferior del cos són d'un marró negrós excepte la cua que és d'un marró grisós més clar. Els pantalons, molt desenvolupats són d'un color marró fosc.
+
Altres noms vulgars usats per referir-se al Milvus milvus són milana pollera, milana reial i milà poller.
  
En el tipus pàl•lid els pantalons són blancs. Les parts superiors són de color gris fosc i les inferiors, blanques o d'un ocre clar, i estriades. El cap també de color ocre clar i formant estries.
+
<br>
 
+
Els exemplar joves s'assemblen als adults. La diferència més notable consisteix en que les parts superiors i el cap tenen un to més vermellós.<br>
+

Revisió de 13:59, 5 juny 2010

El milà reial (Milvus milvus) és un rapinyaire que pertany al gènere Milvus de la família Accipitridae.

[modifica] Nom vulgar

Milà reial en ple vol.A Mallorca, on es fan esforços per la seva conservació, se'l coneix com a milana,  tot i que aquest nom també es fa servir per referir-se als milans en general,o sigui, tant el milà reial com el milà negre.

Altres noms vulgars usats per referir-se al Milvus milvus són milana pollera, milana reial i milà poller.


Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat