Eines de l'usuari

Muntanya del Carmel

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Muntanya del Carmel, o Turó del Carmel, (de 267 m alt. i situat al nord-est de la ciutat de Barcelona) forma part de l'alineació formada pels turons de la Creueta del Coll, del Carmel i de la Rovira, que separa el barri d'Horta del de Gràcia i aquest de Sant Gervasi de Cassoles.
La muntanya del Carmel actualment es troba urbanitzada, tot i que oficialment és considerada zona verda amb el nom de Parc Municipal del Tres Turons. Encara conserva alguns espais naturals amb vegetació autòctona (pins i alzines principalment).
A la muntanya es troba el barri del Carmel, que es va formar a finals del SXIX quan veins dels barris de Gràcia, Poblenou i altres de Barcelona, van construir les seves segones residències o torres d'estiueg.
Durant els anys 50 i 60 la muntanya es va omplir de barraques a causa de la massiva onada immigratòria procedent de diversos indrets d'Espanya (fins el 1992 es van mantenir alguns nuclis). A partir dels anys 60 es comencen a construir grans blocs d'habitatges que van acabar de transformar la imatge de la muntanya.
Al vessant meridional de la muntanya es troba el Parc Güell, construit per Antoni Gaudí entre 1900 i 1914.


Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat