Eines de l'usuari

Sant Pau del Camp: Diferència entre les revisions

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 18: Línia 18:
  
 
Contingut elaborat per nens i nenes dins el [http://xer.cat/foramuralles2/ projecte Fora Muralles de Ciutat Vella].
 
Contingut elaborat per nens i nenes dins el [http://xer.cat/foramuralles2/ projecte Fora Muralles de Ciutat Vella].
 +
 +
<addhtml>
 +
<div class="vatles_api"><div id="map" style="width:500px;height:500px"></div><script type="text/javascript" src="http://atles.eduwiki.cat/sitemedia/js/embed.js"></script><script type="text/javascript" src="http://atles.eduwiki.cat/json/showmap/83/map"></script></div>
 +
</addhtml>

Revisió de 16:55, 18 gen 2010


Sant Pau del Camp és l'església més antiga que hi ha al barri del Raval i una de les més antigues de Barcelona. La seva construcció és anterior a l'any 912.

En general l'edifici està ben conservat, només el campanar està mig derruït.
Santpaudelcamp.jpg

Una mica d'història

Després de la caiguda de l'Imperi Romà trobem un petit poblet al voltant de l'església de Sant Pau, és el primer nucli habitat del Raval.

En aquella època, a l'Edat Mitjana, la majoria de la gent es dedicava a treballar el camp, eren pagesos. Les condicions de vida eren dolentes i molt dures.

L'església de Sant Pau va resistir la destrucció de Barcelona que va provocar Al-Mansur. En aquell moment l'església de Sant Pau no estava a dins de la ciutat de Barcelona sinó en el camí que portava a "Barshiluna", tal com anomenaven els àrabs la ciutat.

En el segle XI Barcelona comença a créixer cap a la banda del que avui són els barris de la Ribera i la Barceloneta; és aleshores quan es construeix la segona muralla, però el Raval continua quedant fora de la ciutat.

L'església de Sant Pau del Camp i tot el Raval no entraran a formar part de la ciutat de Barcelona fins al segle XIV, quan es construeix la tercera muralla.

Contingut elaborat per nens i nenes dins el projecte Fora Muralles de Ciutat Vella.

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat