Eines de l'usuari

Tempestes de sorra

De EduWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

LES TEMPESTES DE SORRA

Als deserts i a les zones molt seques es poden produir tempestes de sorra i pols molt fortes que es poden veure des de l’espai.

Les tempestes de sorra són un vent molt fort que aixeca i transporta per l’aire grans quantitats de pols o sorra que formen un núvol d’entre 0,08 i 1 mm de diàmetre, a una altura superior als 2 m i inferior als 11.

Les tempestes de sorra es formen quan les temperatures són altes, l’aire que està en contacte amb el terra es reescalfa i ascendeix amb rapidesa fins a les capes mitges i altes de l’atmosfera.

Una tempesta de sorra pot passar en qualsevol moment.

Les tempestes de sorra afecten a la natura, a les persones, als edificis i als éssers vius. Poden destrossar edificis perquè quan cau la sorra, cau amb molta força i els destrossa. Quan una tempesta de sorra passa les persones que tenen malalties com ara asma poden patir més riscos.

Aquesta és una tempesta diferent a les que solem veure per aquí: la tempesta es produeix en el desert i els forts vents fan que la sorra es barregi amb els núvols de tempesta, adquirint un aspecte amenaçador.


LLM-43-CALE-FOTO-2.jpg


Laia, Marta, Carla, Patri, Sandra i Alberto

6è C Escola Pla de l'Avellà

Bibliografia:

Viquipèdia

Enllaços
  • edu3.cat
  • edu365.cat
  • xtec.cat